Кави з чорним перцем і сіллю

Кава з перцем чорним і сіллю простий рецепт. Смак, який заворожує…
Хочеться кави, але з якою-небудь перчинкою? Кава з перцем припаде до смаку цінителям вибухових відчуттів. Якщо ви любите експериментувати і відкривати нові смаки, обов’язково спробуйте приготувати кава за таким рецептом. Важливо обрати якісні інгредієнти і дотримувати рекомендовані пропорції.

Інгредієнти

🔹 вода – 150 мл
🔹 кава середнього помелу – 2 ч. л.
🔹 сіль – щіпка
🔹 чорний мелений перець – на кінчику ч. л.

Кави з чорним перцем і сіллю покроковий рецепт

1. Наливаєте в турку воду, додаєте кава, сіль, перець, ставите на слабкий огонь.
2. Доводьте до кипіння (не кип’ятити потрібно), вимикаєте і дати постояти 1-2 хвилини. Після цього процедуру потрібно повторити ще два раза.
3. Для більшої гостроти відчуттів можна замінити чорний перець червоним. Насолоджуйтеся смаком!
4. Кожен раз новий смак кави?
Якщо улюблений кави не доставляє задоволення, можна проявити фантазію, трохи
поекспериментувати і відкрити для себе нові смакові межі цього напою.
🔹 Додаючи спеції, можна “грати з відтінками” кави. Додайте в напій корицю,
ваніль, гвоздику, кардамон, лимонну або апельсинову цедру, мускатний горіх,
імбир і т. п.
🔹 Солодкі сиропи не тільки доповнять, але і по-новому розкриють смак улюбленого
напою. Кленовий, ягідний, м’ятний, карамельний, кокосовий, горіховий,
тірамісу – є з чого вибрати.
🔹 В якості десерту можна додати морозиво, мед, маршмеллоу, тертий
шоколад.
🔹 Вигідно відтіняють смак кави горіхи. Додайте подрібнені в порошок волоські
горіхи, кешью, фундук, мигдаль.
🔹 Змінити традиційний смак кави допоможе сіль.
🔹 У вихідні можна ще більше зігрітися, додавши в каву лікер, віскі, бренді
або ром.