Кекс Празький Гріш з ягодами

Як зробити смачний кекс Празький Гріш з ягодами рецепт простий в духовці. Дуже цікавий кекс! Він має повітряний, практично невагомий м’якуш з ніжною пористої текстурою. Дуже приємний на смак – у нас він просто зникає зі столу при чаюванні. А склад продуктів зовсім простий, і є в кожному будинку. ⠀ Можна брати будь-які ягоди, у мене домашня смородина, але можна використовувати і персики, і полуницю, вишню.

Інгредієнти

•3 яйця
•150 г цукру
•190 г пшеничного борошна
•7 г розпушувача
•110 г води кімнатної температури
•110 мл рослинного масла
•1 ч. л. ванільного екстракту (або 10 г цукру замінити ванільним)
•100 г ягід (заморожені розморозити і злити рідину)

Кекс Празький Гріш з ягодами покроковий рецепт

1. Борошно перемішати з розпушувачем. Яйця розділити на білки і жовтки ⠀ Білки збити до м’якої піни, частинами всипати цукор, збити до середніх піків. ⠀ Другу половину цукру додати в жовтки і теж збити до побіління і пишності. ⠀ До збитим жовтків влити воду, рослинне масло, ванільний экстракт-перемешать.

2. Додати суміш борошна з розпушувачем, недовго збити, до об’єднання. ⠀ Частинами ввести лопаткою збиті білки і акуратно перемішати рухами зверху-вниз. ⠀ В кінці додати ягоди, перемішати кількома рухами лопатки. ⠀

3. Перелити тісто в змащену вершковим маслом форму для кексу. *Ягоди можна не вводити в тісто, а вилити половину тіста у форму, розкласти ягоди, залити залишками. ⠀

4. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 45-50 хвилин. Обов’язково перевірити дерев’яною шпажкою на готовність. ⠀ Остудити, вийняти з форми, посипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇