Як зробити Кекс з медом, горіхами, корицею, імбиром і кардамоном рецепт простий в духовці. Як же я люблю кекси) за швидкість, за простоту, за результат, який завжди радує. Якщо б мені запропонували зробити ще одну книгу, то вона майже на 100%, була б про кекси) Ви тільки подивіться на цього рудого красеня, пройти повз не можливо, він збиває з ніг своїм ароматом, ароматом апельсина, меду, горіхів, кориці, імбиру, кардамону.
Коричневий цукор надає йому карамельності, а морква соковитості. І зауважте, ніяких заморочок і танців з бубнами. Тільки один маленький секрет – хороше оливкова олія першого холодного віджиму, не бійтеся, воно не додасть гіркоти, а навпаки, додасть смаку і аромату. Ну а зовсім новорічних цей кекс зробить проста глазур з апельсинового соку і цукрової пудри. Просто розітріть їх разом і полийте готовий ще теплий кекс (кількість на свій смак, почніть зі столової ложки соку, додаючи частинами пудру, добийтеся потрібного текучого стану)
Коричневий цукор надає йому карамельності, а морква соковитості. І зауважте, ніяких заморочок і танців з бубнами. Тільки один маленький секрет – хороше оливкова олія першого холодного віджиму, не бійтеся, воно не додасть гіркоти, а навпаки, додасть смаку і аромату. Ну а зовсім новорічних цей кекс зробить проста глазур з апельсинового соку і цукрової пудри. Просто розітріть їх разом і полийте готовий ще теплий кекс (кількість на свій смак, почніть зі столової ложки соку, додаючи частинами пудру, добийтеся потрібного текучого стану)
Інгредієнти
На форму 10х20 см
120 гр натертої на дрібній тертці моркви
155 гр пшеничного борошна в/с
70 мл оливкової олії
55 гр меду
70 гр коричневого цукру
2 яйця
70 гр волоських горіхів
40 г апельсинових цукатів
1 стл апельсинового соку
Цедра 1 апельсина
1 чл розпушувача
1 чл кориці
1/2 чл імбиру
1/2 чл кардамону
1/4 чл солі
Кекс з медом, горіхами, корицею, імбиром і кардамоном покроковий рецепт
1. Яйця збити з цукром і медом у світлу пишну масу. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою влити олію і апельсиновий сік. Горіхи порубати з цукатами, додати в тісто разом з морковью.
2. Борошно змішати з цедрою, спеціями, розпушувачем і сіллю. Ввести в тісто, розмішати. Викласти в підготовлену форму.
3. Випікати при 180 гр 50 хв. Дати охолонути, вийняти з форми. Прикрасити за бажанням. Приємного апетиту)))