Кекси манні на кефірі

Як смачно зробити Кекси манні на кефірі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 12 шт. знадобиться:
(гуртка 350 мл)

– кефір 1 склянка
– цукор 1 склянка
– манна крупа 1 склянка
– борошно 1 склянка
– олія 1/2 гуртки
– 1 шт. ванільний цукор 10 гр.
– розпушувач 10 гр.
– сіль 1/3 ч. ложки
– будь-які ягоди заморожені за бажанням (у мене чорна смородина)

Кекси манні на кефірі покроковий рецепт

1. Всі продукти відміряємо одним кухлем 😊 В миску всипаємо манну крупу, сіль, цукор, ванільний цукор. В окрему миску насипаємо кухоль борошна, змішуємо її з розпушувачем. Вливаємо в манну суміш кефір, перемішуємо. Вливаємо рослинне масло, перемішуємо. Готуємо форму для випічки кексів на 12 клітинок: я змастила їх залишками масла з кухля і ще трохи присипала борошном 🙂

2. Ще зручніше буде використовувати паперові вкладиші для кексів – в цьому випадку змащувати не потрібно. 🔥Включаємо духовку нагріватися до 180 градусів. До того часу манка вже досить розбухла. Додаємо в тісто борошно в 2-3 прийоми і ретельно перемішуємо. ☝️Половину кексів я зробила без нічого, а половину – з ягодами.

3. Спочатку розклала просте тісто в 6 клітинок – по 2 повні столові ложки. Додала ягоди (приблизно півсклянки), перемішала і розклала в інші комірки. Залишки тесту розподілила порівну. В процесі випічки тісто не сильно піднімається, так що клітинки можна наповнювати практично до країв 😉

4. Випікаємо приблизно 35-40 хвилин до інтенсивно-рум’яного кольору. Даємо трохи охолонути кекси в осередках і акуратно виймаємо на дошку або решетку.