Як зробити Класичний італійський десерт тірамісу рецепт простий. Цим рецептом тірамісу зі мною поділилися друзі – справжні італійці, які все життя живуть в Італії😁😋 ⠀ Класичний рецепт тірамісу – вийшло дуже смачно, краще, ніж у кав’ярнях☺️ раджу зберегти😉⠀
Інгредієнти
– 3 жовтки⠀
– 250 г маскарпоне⠀
– 200 г вершків 33%⠀
– 80 г цукру⠀
– 30 г води⠀
– 1/2 пакетика ванільного цукру⠀
– 1 чл коньяку/лікеру/рома⠀
– печиво савоярді (у мене покупне)⠀
– 200 мл⠀завареної кави⠀
– какао⠀
Класичний італійський десерт тірамісу покроковий рецепт
1. Для крему жовтки збити з ванільним цукром до пишної піни.⠀ Цукор залити водою і поставити на слабкий вогонь до повного розчинення цукру.⠀ Заварити каву і залишити його остуджуватися.⠀ Потім додати вогонь і з моменту⠀появи перших бульбашок цукровий сироп варити близько 5 хвилин, постійно помішуючи.⠀
2. Зняти сироп з плити, тонкою цівкою вливати його до збитим жовтків, збиваючи при цьому міксером. Продовжити збивати жовтки з сиропом 3-4 хвилини.⠀ Додати в крем маскарпоне⠀в декілька заходів і коньяк, продовжуючи збивати.⠀ Отриманий крем прибрати в холодильник, віночки помити і збити вершки до міцних піків.⠀
3. В крем їх холодильника додати вершки в декілька заходів і акуратно перемішати лопаткою.⠀ На дно форми викласти трохи крему. Далі просочити печиво кави (краще пензликом, якщо вмочати – печиво вбирає дуже багато вологи) і викласти на крем. Аналогічно зібрати десерт за схемою крем-печиво-крем. Зверху посипати какао і прибрати в холодильник мінімум на 2 часа.