Класичний італійський десерт тірамісу

Як зробити Класичний італійський десерт тірамісу рецепт простий. Цим рецептом тірамісу зі мною поділилися друзі – справжні італійці, які все життя живуть в Італії😁😋 ⁣⁣⠀ Класичний рецепт тірамісу – вийшло дуже смачно, краще, ніж у кав’ярнях☺️ раджу зберегти😉⁣⁣⠀

Інгредієнти

– 3 жовтки⁣⁣⠀
– 250 г маскарпоне⁣⁣⠀
– 200 г вершків 33%⁣⁣⠀
– 80 г цукру⁣⁣⠀
– 30 г води⁣⁣⠀
– 1/2 пакетика ванільного цукру⁣⁣⠀
– 1 чл коньяку/лікеру/рома⁣⁣⠀
– печиво савоярді (у мене покупне)⁣⁣⠀
– 200 мл⠀завареної кави⁣⁣⠀
– какао⁣⁣⠀

Класичний італійський десерт тірамісу покроковий рецепт

1. Для крему жовтки збити з ванільним цукром до пишної піни.⁣⁣⠀ Цукор залити водою і поставити на слабкий вогонь до повного розчинення цукру.⁣⁣⠀ Заварити каву і залишити його остуджуватися.⁣⁣⠀ Потім додати вогонь і з моменту⠀появи перших бульбашок цукровий сироп варити близько 5 хвилин, постійно помішуючи.⁣⁣⠀
2. Зняти сироп з плити, тонкою цівкою вливати його до збитим жовтків, збиваючи при цьому міксером. Продовжити збивати жовтки з сиропом 3-4 хвилини.⁣⁣⠀ Додати в крем маскарпоне⠀в декілька заходів і коньяк, продовжуючи збивати.⁣⁣⠀ Отриманий крем прибрати в холодильник, віночки помити і збити вершки до міцних піків.⁣⁣⠀

3. В крем їх холодильника додати вершки в декілька заходів і акуратно перемішати лопаткою.⁣⁣⠀ На дно форми викласти трохи крему. Далі просочити печиво кави (краще пензликом, якщо вмочати – печиво вбирає дуже багато вологи) і викласти на крем. Аналогічно зібрати десерт за схемою крем-печиво-крем. Зверху посипати какао і прибрати в холодильник мінімум на 2 часа.