Класичний яблучний пай американський пиріг

Як смачно зробити Класичний яблучний пай американський пиріг простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Нарешті після довгої паузи прийшло натхнення. Сподіваючись на вашу підтримку викладаю цей пост. Пост російською так як озвучка теж російською мовою.

Інгредієнти

тісто:
300 гр борошна
200 гр вершкового масла
50 гр цукру
50 гр холодної води
0.5 ч. л солі

для начинки:
4 шт яблука
50 гр вершкового масла
сік 1-го лимона
1 ч.л кориці
120 гр цукру
щіпка мускатного горіха

яйце для змащування

Класичний яблучний пай американський пиріг покроковий рецепт

1. Спочатку зробимо пісочне тісто. Для цього змішуємо вершкове масла з борошном і робимо дрібну крихту, до цієї суміші додаємо цукор і сіль, добре перемішуємо. Потім додаємо холодну воду і формуємо тісто. Даємо відпочити годину в холодильнику. За цей час можна приготувати начинку. Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо на середні квадратики.

2. До яблук додаємо сік лимона і перемішуємо. Розтоплюємо вершкове олію і туди ж додаємо яблука. Зверху посипаємо корицею і цукром. Тушкуємо під кришкою 5-7 хвилин (до підлозі готовності) Якщо соку дуже багато то можна додати 1 ст. л. без гірки кукурудзяної крахмала.

3. Ділимо тісто на 2 частини. Одна для плетіння а друга ціла для низу пирога. Зверху змащуємо яйцем. Готуємо пиріг при 180 ° С 30-35 хвилин. Пиріг можна їсти в гарячому вигляді з кулькою морозива або ж в холодному вигляді з гарячому чаем.

Відео рецепт 👇