Як зробити Компот Диня Персик на зиму в банках рецепт простий.
Інгредієнти
300 гр персика ( 2 -3 шт )
1 зубчик диня
300 гр цукрового піску (1,5 ст.)
3 літри води
3-х літрова банка
1 кришка
Компот Диня Персик на зиму в банках покроковий рецепт
1. Банку і кришку промиваємо теплою водою і ставимо шийкою вниз, щоб стекла вся вода. Моєму персик, ділимо на 2-4 частини і відправляємо в 3-х літрову банку. Потім чистимо часточку дині, зверху чистимо м’якоть, ділимо на дрібні шматочки і відправляємо до персикам.
2. Паралельно ставимо 3 літри води для сиропу на вогонь , коли вода починає кипіти, додаємо туди цукровий пісок і залишаємо після кип’ятіння на 3-4 хвилини. Наш сироп заливаємо в банку, до персикам, ставимо кришку і відправляємо в каструлю, де заздалегідь ми повинні були постелити рушник, щоб між банкою і каструлею була м’яка стилка, і заливаємо гарячою водой.
3. Як тільки вода починає кипіти, залишаємо на 12-15 хвилин і закатуємо. Після, йдіть на плед, перевернувши банку, закутуємо пледом і залишаємо до повного застигання. На відео банку 1,5 літрова і природно порція на такий літраж, а рецепт написала 3 літрова банка, так як ми часто робимо саме в 3 літрових банках.
Відео рецепт 👇