Як зробити Конвертики з яблуками з сирного тіста простий рецепт.
Інгредієнти
Для тесту:
✅Сир 150 р
✅Цукор 80 г
✅Борошно 250 г
✅Яйце куряче 1 шт
✅Рослинна олія 6 ст л
✅Розпушувач 10 р
✅Ванілін
✅Сіль щіпка
⠀
Для начинки:
✅Яблука 2-3 шт
✅Цукор 2-3 ст л
✅Кориця 1 год л (без гірки, можна менше)
✅Жовток для змазування
✅Молоко 1 ст л для змащування
✅Мак для посипання
Конвертики з яблуками з сирного тіста покроковий рецепт
1. Сир бажано протерти через сито, щоб домогтися більш однорідної структури (я не протирала). Додати цукор, яйце, рослинне масло, сіль і ванілін. Все гарненько перемішати. Я це робила за допомогою виделки. Борошно змішати з розпушувачем і поступово ввести в тесто.
2. У мене пішло 250 г, але, я думаю, тут буде ще залежати від вологості сиру. Тісто повинне вийти м’яким, не буде липнути до рук. Обернути його плівкою і дати “відпочити” хвилин 20. ⠀ Яблука помити, видалити серцевину і нарізати на невеликі тонкі часточки. ⠀ Цукор змішати з корицею. ⠀ Тісто розділити на дві рівні части.
3. Кожну розкачати в круг товщиною ~ 3 мм Нарізати на 8 трикутників. Зробити два-три надрізи з боку вузького кінця (на фото видно як). На широкий викласти яблука, посипати сумішшю цукру і кориці. ⠀
4. Вузьким кінцем накрити яблука, підігнувши під низ конвертика. Викласти конвертики на деко, змастити жовтком, змішаним з молоком і посипати маком. ⠀ Випікати в розігрітій до 180 С духовці 20 хвилин до золотистого цвета.