Королівський шах плов на лаваші з азербайджанською

Ловіть рецепт смачного плову в хрусткому лаваші👌 Ви повинні це спробувати!🤤 Підтримайте, будь ласка, це відео, щоб якомога більше людей його побачило 🙏 Як зробити Королівський шах плов на лаваші з азербайджанською рецепт простий.

Інгредієнти

Рис довгозернистий -500 р
М’ясо (баранина)-600 р
Лаваш
Цибуля-2 шт
Морква-2 шт.
Курага-100 г
Ізюм-100 г
Чорний перець
Куркума
Зіра
Сіль за смаком
Вершкове масло-100 г

Королівський шах плов на лаваші з азербайджанською покроковий рецепт

1. Наріжте м’ясо на невеликі шматочки і обсмажте в олії (топленном або вершковому) на середньому вогні до скоринки. Наріжте цибулю півкільцями і моркву-брусочками, додайте до м’яса і смажте до м’якості овочів. Потім додати курагу, родзинки, сіль і всі спеції, перемішайте і тушкуйте пару минут.

2. Рис промийте і варіть у великій кількості підсоленої води до напівготовності 6-7 хвилин , потім відкиньте на сито, щоб стекла вся вода. З лаваша виріжте коло для дна і смужки шириною 15-20 см, змастіть з обох сторін розтопленим вершковим маслом.

3. Візьміть велику каструлю або глибоку сковороду (яку можна буде відправити в духовку), викладіть на дно коло з лаваша і смужки нахлестом так, щоб кінці лаваша звисали (як показано на відео).

4. Першим шаром викладіть рис, потім зажарку, потім знову рис і засмажку. Верхнім шаром викладіть рис і полийте розтопленим вершковим маслом.

5. Складіть звисаючі краї лаваша так , щоб рис був повністю покритий. Накрийте фольгою і відправте випікатися в розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину. Потім зніміть фольгу і дайте порумяниться ще 20 минут.