Коричневий соус французький

Коричневий соус французький рецепт. Один з основних соусів французької кухні. У французькій кухні 5 основних соусів і один з них іспанська, тобто коричневий. Цей соус не самий популярний, оскільки він готується дуже довго, але мені здається, що настав час підвищити його рейтинг. Соуси на його основі виходять шикарні: до птиці, м’яса, до субродуктам, до шведським фрикадельок! ⚡️💔 Його приготування починається з багатогодинного приготування коричневого бульйону.

Інгредієнти

на 300-500 гр соусу:
▫️по ¼ чашки дрібно нарізаного селери, моркви, лука
▫️30 гр бекону
▫️45 гр вершкового масла
▫️15 гр борошна
▫️750 мл коричневого бульйону
▫️10 гр томатної пасти
▫️1 лавровий лист
▫️2 гілочки чебрецю
▫️Сіль, Чорний перець

Коричневий соус французький покроковий рецепт

1. Готуємо коричневий бульйон з цього рецепту.
2. Нарізаємо овочі, шинку на дрібний кубик. На середньому вогні на вершковому маслі злегка підрум’янюємо бекон, додаємо овочі і готуємо 10 хвилин. Додаємо в овочеву суміш борошно і готуємо 8-10 хвилин, поки борошно не стане золостисто-коричневой.
3. Вливаємо киплячий бульйон, додаємо томатну пасту, букет гарни. Варимо на слабкому вогні 2 години, я прикрила соус картушем, кружком з пергаменту під діаметр сотейника з отвором посередине.
4. Готовий соус проціджують через сито. Зберігаємо в холодильнику або морозилці. Ми отримали основний соус, який може входити до складу шикарних соусів до птиці, м’яса, субпродуктів та яйцам.
5. Такого соусу можна приготувати багато і заморозити, він завжди буде під рукою для чергового шедевра! Готуйте із задоволенням, відзначайте мене в сториз і bon appétit!

Відео рецепт 👇