Корисний шоколад на сиропі топінамбура і какао

Як зробити Корисний шоколад на сиропі топінамбура і какао рецепт простий. Багато хто думають, що робити шоколад дуже складно, що це під силу тільки професійним шоколатьє. ⠀ Насправді, все дуже просто. Якщо робити для себе, не потрібно навіть темперувати ( процес нагрівання і охолодження шоколаду, щоб він не танув при кімнатній температурі) – процес в каруселі. Можливо, у нього не буде такого блиску, як у магазинного, але зате він буде корисніше і смачніше.

Інгредієнти

ШОКОЛАД НА КАКАО МАСЛІ
какао – порошок- 25 гр
какао масло -50 гр
сироп топінамбура (або інший натуральний підсолоджувач, пудра кокосового цукру наприклад) – 25 гр

ШОКОЛАД НА КАКАО ТЕРТОМУ
какао терте – 50 гр
какао масло -25 гр
сироп топінамбура (або інший натуральний підсолоджувач) – 25 гр

ШОКОЛАД НА КЭРОБЕ
кокосове масло (какао-масло ) – 50 гр
кероб – 25 гр
сироп топінамбура (або інший натуральний підсолоджувач) – 25 гр

Корисний шоколад на сиропі топінамбура і какао покроковий рецепт

1. Розтоплюємо масло на паровій бані, додаємо какао/кероб, підсолоджувач і перемішуємо до однорідної массы.
2. Розливаємо по формах, охолоджуємо. Можна додати горіхи, сухофрукти, ягоди, харчові ефірні масла.
3. Все, шоколад готов.