Як смачно зробити Коржі на дріжджах на кефірі на сковороді простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Для опари
200 мл води
1 г/л цукру
20 г свіжі дріжджі (або 1,5 г/л сухі )
2 ст/л борошна
Для тесту
Вся опара
250 г кефір (або мацун)
Сіль
400-500 г борошна
Коржі на дріжджах на кефірі на сковороді покроковий рецепт
1. У теплу воду додаємо цукор, дріжджі і 2 їдальні ложки борошна, перемішати і залишаємо на 20 хвилин. Потім на опару додаємо мацун (мацоні, або кефір, кімнатної температури, сіль, просіваємо борошно і замішуємо м’яке, трохи липке тісто 👌
2. Замішуємо мінімум на 10 хвилин. Далі, кладемо в тепле місце для бродіння. Як тільки тісто піднімається, розділимо на 5-7 частин і розкотимо не дуже тонко, не толсто.
3. Випікаємо на сухій сковороді з двох сторін, кілька разів перевертаємо 👌. Коржі піднімаються, як колобок . У них усередині порожньо, можна покласти, що хочете, за вашим бажанням 🥰
4. За бажанням можна змастити вершковим маслом. Дуже смачний хліб, спробуйте обов’язково 👌
Відео рецепт 👇