ковбаса Суджук з яловичини

Як смачно зробити ковбаса Суджук з яловичини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Суджук – це різновид сыровяленой ковбаси, яка за своїм смаком не поступається знаменитому сушеному хамону або луканке.

Інгредієнти

Яловичина 1 кг
сіль великий
кмин
чорний перець мелений
Часник-5-6 зубчики
Насіння кінзи
Зіра

ковбаса Суджук з яловичини покроковий рецепт

1. Треба м’яса без плівок і сухожиль. Наріжте його не великими шматками, . Шматки посипте сіллю. Засолене м’ясо складіть в миску і поставте в досить холодне приміщення (4 градуси) для початкового дозрівання і стікання з нього м’ясного соку.(цей процес я не знімала). Через добу м’ясо промокніть серветкою і перекрутіть його на м’ясорубці з великої решеткой.
2. Потім у фарш додайте часник і приправи. Присмачений спеціями фарш знову винесіть в прохолоду для повторного триденного дозрівання. Через 72 години фарш ще раз пропустіть через м’ясорубку, але тепер використовуйте більш дрібну решітку. Ще 2 дні відправте в холодне місце, як тільки м’ясо чорніє, значить готово. Ковбасним фаршем набийте яловичі кишки або оболонки для карбаса.
3. Отримані ковбаси зав’яжіть з обох сторін нитками і повісьте в холодну, продувається вітром місце — сушіть ковбасу 30 днів.(може і менше) кожен 3-4 днів знімайте суджук і придавлюйте скельної. Це дуже вкусно.