ВИ БУДЕТЕ В ЗАХВАТІ! ⠀ Як зробити Кранч великодній рецепт простий. Від цього рецепта😋 ⠀ Якщо ще не готували дріжджове тісто, рекомендую спробувати приготувати незвичайної форми випічку під назвою КРАНЧ! ⠀ Визначення слова CRUNCH — жувати або перемелювати, виробляючи хрускіт, а також те, що при готуванні їжі або видає хрускіт. ⠀
Кранчами найчастіше називають рулети з різноманітними начинками, які загортаються певним чином. ⠀ Бувають з волоськими горіхами, з маком, яблуками, сиром, родзинками. ⠀ А цей кранч з какао і халвою! ⠀ Повірте мені, це дуже смачно😋 ⠀ Ніжний повітряний м’якуш, ароматна ніжна начинка… Ммм, хочеться знову і знову!
Кранчами найчастіше називають рулети з різноманітними начинками, які загортаються певним чином. ⠀ Бувають з волоськими горіхами, з маком, яблуками, сиром, родзинками. ⠀ А цей кранч з какао і халвою! ⠀ Повірте мені, це дуже смачно😋 ⠀ Ніжний повітряний м’якуш, ароматна ніжна начинка… Ммм, хочеться знову і знову!
Інгредієнти
Для тесту:
Борошно 260 гр
Молоко 140 мл
Вершкове масло 25 гр
Дріжджі сухі 4 гр( свіжі 12 гр)
Жовток 2 шт
Цукор 25 гр
Сіль 1/2 ч. л
⠀
Для начинки:
Какао 10 гр
Цукор 60 гр
Халва соняшникова 70 гр
⠀
Вершкове масло 20 гр
для змащування тесту.
Кранч великодній покроковий рецепт
1. В тепле молоко (38 градусів) додаємо дріжджі, цукор, тепле розтоплене масло і жовтки. Все перемішуємо. ⠀ Вливаємо суміш в посіяну борошно з сіллю. Вимішуємо тісто до гладкості. У планетарному міксері на це пішло 10 хвилин. Ставимо чашу, накриту рушником, в тепле місце на 60 хвилин. Я зазвичай грію духовку 5 хвилин при 50 градусах і отключаю.
2. Туди ставлю тісто. Тісто сильно збільшиться в об’ємі. ⠀ Готуємо начинку. Халву дрібно кришимо, з’єднайте з цукром і какао. ⠀ Розкачуємо тісто в прямокутний пласт, змащуємо маслом і рясно посипаємо начинкою. ⠀ Звертаємо в рулет і відступаючи від одного кінця на 2 см, розрізаємо вздовж посередине.
3. Сплітаємо два кінця між собою і скріплюємо в коло. ⠀ Знову ставимо в тепле місце на 15 хвилин. Потім випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин до золотистої скоринки. ⠀ Я випікала без форми на силіконовим килимку і кранч у підсумку став більш плоским.
4. Якщо хочете, щоб він був вище випікайте в формі. Підійде навіть не тільки кругла, але й прямокутна, якщо не загортати кранч в кільце. Тільки розділити на два доведеться. ⠀ Трохи даємо охолонути і можна наливати ароматний чай і дегустувати! ⠀ Приємного апетиту!