Краща кабачкова ікра на зиму з томатною пастою, морквою і цибулею простий рецепт в банках. Довгий час я шукала спосіб зробити кабачкову ікру гущі, але так, щоб не потрібно було довго уварювати. Пробувала запікати овочі. Виходить смачно, але по часу довго і клопітно. А потім мене осінило! Їх можна натерти на тертці і віджати!
А що, можна було? Загалом, пишу два варіанти кабачкової ікри. Перший готую частіше, а другий я називаю ледачий – для тих, кому треба швидше і у кого є мультиварка. Обидві хороші, питання смаку, густоти та кількості часу, який ви готові витратити на приготування 🤗 А як ви готуєте кабачкову ікру?
А що, можна було? Загалом, пишу два варіанти кабачкової ікри. Перший готую частіше, а другий я називаю ледачий – для тих, кому треба швидше і у кого є мультиварка. Обидві хороші, питання смаку, густоти та кількості часу, який ви готові витратити на приготування 🤗 А як ви готуєте кабачкову ікру?
Інгредієнти
4 кг кабачків (вага очищених і без насіння, якщо кабачки великі)
700 г моркви
700 г цибулі ріпчастої
4-7 зубчиків часнику
100 мл рослинного масла
половина червоного гострого перчика (можна трохи менше)
180 г томатної пасти (якщо берете Помідорки, 140)
50 г солі
50 г цукру
3 ст. л. 9% оцту
Краща кабачкова ікра на зиму з томатною пастою, морквою і цибулею покроковий рецепт
1. Кабачки натерти на крупній тертці, всипати сіль, добре перемішати і залишити на 20-30 хвилин. Моркву, цибулю і часник почистити і натерти на тертці, цибулю нарізати кубиками. На олії обсмажити моркву з цибулею і томатною пастой.
2. Кабачки добре віджати і перекласти в каструлю. Вага віджатих кабачків 2365 р. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння при помішуванні. Додати моркву з цибулею, часник і гострий перець. Перемешать.
3. Додати цукор і оцет. Перемішати. Варити після закипання 40 хвилин, періодично помішуючи. Банки помити і простерилізувати в духовці при 100 градусах. Кришки прокип’ятити і обсушити. Пробити блендером до однорідності і розкласти по банкам.