Крем суп з червоної сочевиці, картоплі на вершках

Як зробити Крем суп з червоної сочевиці, картоплі і моркви на вершках рецепт простий. З вершками, беконом і грінками. Чудовий суп 👍 Грінки роблю сама – 1/2 батона ріжу на кубики, складаю в тарілку, солю, трохи поливають рослинним або оливковою олією і все перемішую. Деко застеляють пергаментом, нагріваю духовку до t180. Викладаю рівномірно батон на деко і випікаю хвилин 8-10 ( важливо стежити, щоб не згоріли)

Інгредієнти

1. сочевиця червона – 200 грам
2. Картопля – 5 шт. середніх
3. Морква – 1 шт.
4. Цибуля 🧅- 1 шт.
5. Часник – 2 зубчики
6. Сіль, перець – за смаком
7. Зелень (петрушка, кріп)- пучок
8. Вершки 10-20% – 200 мл
9. Вода – 1,5 літра
10. Бекон – 6 пластинок
11. Масло вершкове – 25 грам

Крем суп з червоної сочевиці, картоплі на вершках покроковий рецепт

1. Сочевицю промити – покласти в каструлю. Картоплю порізати – покласти до сочевиці. Залити водою і поставити варитися (каструлю беріть великого розміру, сочевиця буде пінитися). У сковороді розтоплюємо масло і підсмажити моркву з цибулею. Після закипання варимо картоплю з сочевицею хвилин 10, додаємо зажарку, солимо, перчимо і варимо ще 10 минут.
2. Додаємо часник пропустити через часникодавку), посічену зелень і варимо ще 5 хвилин. Прямо у каструлі блендеруем суп у пюре. Додаємо вершки, пробуємо (при необхідності досолює). Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і відразу снимаем.
3. Бекон краще обсмажувати перед подачею – 1 платівка на порцію ( за бажанням можна збільшити ☺️). Бекон обсмажуємо на сухій сковороді з двох сторін. Бекон дрібно ріжемо. Наливаємо суп у тарілку, посипаємо беконом і сухариками.