Крем суп з лисичками і вершками

Як зробити дуже смачний домашній Крем суп з лисичками і вершками рецепт простий.

Інгредієнти

30 г вершкового масла
1 ст л рослинного масла
1 велика цибулина
2 зубчики часнику
2 великі картоплини
500 г лисичок
200 мл вершків
300-500 мл бульйону чи води
Сіль і чорний мелений перець за смаком
Зелене масло для подачі за бажанням
Маленькі смажені лисички для подачі

Крем суп з лисичками і вершками покроковий рецепт

1. Лисички очистити від бруду, вимити за необхідності, нарізати великими шматочками, маленькі залишити цілком. Цибулю нарізати півкільцями, картопля і часник нарізати невеликими шматочками. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати рослинну олію і обсмажити цибулю, помішуючи, до золотистого цвета.
2. Додати картоплю і часник, злегка обсмажити, помішуючи, кілька хвилин. Додати лисички і обсмажити, помішуючи, ще пару хвилин. Влити бульйон, посолити, поперчити, довести до кипіння і варити на невеликому вогні 10-15 хвилин до готовності картошки.
3. Подрібнити блендером в пюре, додати вершки і довести до кипіння. Подавати з маленькими лисичками і зеленим маслом (рослинна олія, подрібнене з зеленню за смаком і часником в блендері, у мене з укропом).