Суп борщ холодник на кефірі та буряку

Суп борщ холодник на кефірі та буряку простий рецепт. В кожній родині свої особливості приготування цієї страви, так що це вам для натхнення до вихідних.

Інгредієнти

✅буряк – 2 шт;
✅вода – 1 л;
✅оцет яблучний-1 ст. л;
✅яйця~4 шт;
✅огірки~4 шт;
✅цибуля – невеликий пучок;
✅кріп – за бажанням;
✅кефір – 1 л;
✅лимонний сік, сіль, цукор- за смаком.

Суп борщ холодник на кефірі та буряку покроковий рецепт

1. Буряк чистимо, ріжемо на половинки або четвертинки, варимо у літрі води з додаванням оцту. Відвар зберігаємо. Буряк і огірки тремо на тертці, яйця дрібно нарізаємо, дрібно нарізану цибулю, кріп перетираємо з солью.

2. До овочів додаємо кефір, розбавляємо буряковим відваром до бажаної густоти (~500 мл). Обов’язково доводимо до смаку цукром, лимонним соком і солью.

3. *Можна додати відварений картопля, зварена в мундирі і нарізану кубиком. А можна подати гарячий картопля отдельно.

Відео рецепт 👇