Кістковий яловичий бульйон варити Гордона Рамзі

Як смачно зробити Кістковий яловичий бульйон варити Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. рецепт з книги “Здоровий апетит” Гордона Рамзі. Beef stock!

Інгредієнти

Приблизно на 1,5 л

1,5 кг яловичих або телячих мозкових кісток, порубати на шматки розміром 5-6 см
2 ст. л. оливкової олії
2 цибулини, очистити
2 моркви, очистити
2 стебла селери, очистити
1 велика цибулина фенхелю, очистити
1 ст. л. томатної пасти
100 г дрібних шампіньйонів
1 лавровий лист
1 гілочка чебрецю
1 ч. л. горошин чорного перцю

Кістковий яловичий бульйон варити Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 230 °с. Покладіть кістки на деко і злегка збризніть оливковою олією. Смажте в духовці близько години, перевернувши на середині приготування, щоб кістки рівномірно потемніли. Тим часом крупно наріжте цибулю, моркву, селеру і фенхель.
2. Розігрійте у великій каструлі оливкову олію, засипте овочі і смажте на сильному вогні, часто помішуючи, поки вони не підрум’яняться. Додайте томатну пасту, а ще через 2 хвилини – обсмажені кістки. Залийте водою (2-2,5 л), щоб усі інгредієнти були покрыты.
3. Доведіть до слабкого кипіння і зніміть з поверхні піну. Додайте гриби, лавровий лист, чебрець і перець горошком. Варіть при слабкому кипінні 6-8 годин, щоб бульйон придбав густий, насичений вкус.
4. Залиште бульйон на кілька хвилин, а потім процідіть через дрібне сито. Остудіть і зберігайте в холодильнику не більше 5 днів або заморозьте невеликими порціями на термін не більше 3 месяцев.