Борщ з білими грибами і свіжою капустою

Як приготувати смачні Борщ з білими грибами і свіжою капустою рецепт простий. Смачні ароматні, терміново зберігайте рецепт і пробуйте. ❤️ і переслати друзям👏🏻

Інгредієнти

✔️яловичина грудинка з кісточкою і м’якоть задньої ноги по 400 гр (або фермерська курочка)
✔️2-3 великих білих гриба
✔️молода капуста половина невеликого качана, немає молодий – беріть савойську капусту
✔️2 середні морквини
✔️2 середні цибулини
✔️1 середня ріпа (немає ріпи – беріть картоплю, але з ріпою краще!)
✔️половинка середнього кореня селери
✔️3 середніх солодких стиглих помідора
✔️1 ст. л. томатного пюре
✔️2 ст. л. топленого масла і трохи рослинного
✔️1 лавровий лист, 10 горошин чорного перцю, сіль
✔️4 зубчики часнику
✔️кріп+петрушка пучок
✔️для подачі гарна густа сметана

Борщ з білими грибами і свіжою капустою покроковий рецепт

1. варимо бульйон з яловичини: заливаємо м’ясо холодною водою – приблизно 2,5 – 3 літри, як закипить, зняти піну, додати лавр і перець, трохи солі, накрити кришкою і томити 3 години. Цибулю, моркву, корінь селери, ріпу нарізати соломкой.

2. Помідори натерти на тертку. Пасерувати овочі до підрум’янюючи на олії, додати помідори і томат. Піде хвилин 5-7. 5 хв на високій температурі обсмажити гриби з зубчиком чеснока.

3. Капусту нарізати тонкою соломкою, процідити бульйон, м’ясо зняти з кісток і нарізати. В як бульйон закипить завантажуємо м’ясо, овочі, гриби, купусту і варимо до готовності капусти 10-15 хв (якщо дуже молода може і 5 хв, пробуйте).

4. Солимо Зелень і часник розімніть до виділення соку і закладіть або в каструлю і варіть хвилину, або порційно в тарілку при подачі. Подавайте зі сметаною і чорним бородінським хлібом!

Відео рецепт 👇