Борщ з копченою грудинкою, хріном і капустою

Черговий варіант борщу! Смачний, насичений і дуже ароматний😍Відеорецепт в каруселі! Зберігайте, діліться з друзями і тик-тик ❤️не забудьте🤗 ваші коментарі завжди мені дуже приємні❤️ Борщ з копченою грудинкою, хріном і капустою карамельної рецепт.

Інгредієнти

Для бульйону: яловича грудинка, морква, цибуля, невеликий шматочок кореня петрушки або селери, стебла петрушки, запашний перець і перець горошком, лавровий лист

Для борщу:
✔️бульйон і м’ясо з бульйону
✔️цибуля ріпчаста 1 шт
✔️буряк 1 велика
✔️1 невеликий болгарський перець
✔️оцет винний 1 ст. л.
✔️помідор 1 великий, якщо не річний, додати чайну ложку томат пасти
✔️масло вершкове пару ст ложок
✔️капуста квашена 900 гр
✔️Грудинка, бекон або сало сырокопченое 150 – 200 г
✔️хрін столовий 4 ст. л.
✔️часник, улюблена зелень за бажанням
✔️сіль, цукор, мелений чорний перець
✔️сметана для подачі

Борщ з копченою грудинкою, хріном і капустою покроковий рецепт

1. Овочі для бульйону обпалити на сухій сковороді або над газом, скласти в каструлю разом з м’ясом і залити 4 літрами води. Як закипить, зняти піну і варити 1 год-30 хв на повільному вогні, закласти лаврушки і перець і варити ще 30 хв. Остудити і процідити, м’ясо відокремити від кісток і нарізати. Цибулю порізати дрібно. Буряк і моркву нашаткувати соломкою, помідор нарізати кубиками, перець соломкой.
2. грудинку Нарізати невеликими шматочками і обсмажити на сухій сковороді до шкварок. Додати квашену капусту, якщо кисла віджати, смажимо до карамельного кольору близько 20-30 хвилин. На вершковому маслі обсмажити цибулю, моркву і буряк приблизно 3 хвилини. Додати оцет і протушкувати 10 хв. Додати помідори і готувати ще 3-4 мин.
3. Відставити в сторону. У бульйон закладаємо засмажку з овочів, м’ясо і варимо 10 хв. Додаємо болгарський перець, капусту, як закипить закладаємо хрін. Виправляємо сіллю, перцем, цукром. Як закипить закладаємо часник і зелень і даємо прокипіти кілька хвилин. Подавати зі сметаною або густими вершками і зеленью.