Гарбузовий крем-суп з креветками на кокосовому молоці

Як зробити смачний домашній Гарбузовий крем-суп з креветками на кокосовому молоці простий рецепт.

Інгредієнти

на 4 порції:

•Гарбуз – 450 р.
•Кабачок – 1/2 (150 р.)
•Морква – 200 р.
•Цибуля – 70 р.
•Кокосове молоко – 200 мл
•Овочевий бульйон – 150 мл
•Корінь імбиру – 10 р.
•Часник – 3 зубчики
•Куркума – 1 ч. л.
•Оливкова олія – 30 мл
•Сіль/Перерц – за смаком

•Овочі для бульйону:
•Морква – 1 шт.
•Цибуля – 1 шт.
•Селера стебла – 2 шт.
•Цибуля порей
•Лавровий лист – 1 шт.
•Перець горошком – 4-5 шт.
•Гілочки чебрецю – 2 шт.
•Стебла петрушки – 2-3 шт.
•Сіль – за смаком

Для прикраси:
•Креветки – 4 шт.
•Насіння гарбуза
•Цибуля Шніт

Гарбузовий крем-суп з креветками на кокосовому молоці покроковий рецепт

1. Для приготування супу нам знадобиться курячий або овочевий бульйон, вдаватися в подробиці з приготування бульйону не будемо. Я використовував овочевий бульйон. Займемося основою для супу – овочами. Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками середнього розміру і перекладаємо в миску. Кабачок, морква, цибуля і часник очищаємо від шкірки і також нарізаємо кубиками.

2. Відправимо всі нарізані овочі в деко і поллємо оливковою олією. Солити і перчити на цьому етапі не варто. Розігріємо духовку до 190 градусів і відправимо наші овочі запікатися на 20-25 хвилин, не переживайте, якщо морквина залишиться жорсткою, в процесі решті готування вона дойдет.

3. Поки овочі запікаються ми можемо почистити Креветки і обсмажити їх на сковорідці буквально за 1-2 хв з кожної сторони, щоб прикрасити наш майбутній крем-суп. Дістаємо овочі з духовки і перекладаємо в каструлю, ставимо на середній вогонь і об’єднуємо всі вкусы.
4. На цьому етапі слід посолити, поперчити, додати куркуму і корінь імбиру, він покращить смак і додасть легку пікантність крем-супу. Наллємо в каструлю готовий бульйон, буквально 150-200 мл.

5. Доведемо до кипіння і додамо 200 мл кокосового молока. Даємо покипіти хвилину-дві, знімаємо з вогню і збиваємо заглибним блендером до однорідного стану. Пробуємо на сіль, якщо треба – добавляем.

6. Якщо суп на ваш погляд, вийшов дуже густим, додайте трохи бульйону. Наливаємо готовий суп-пюре, прикрашаємо насінням гарбуза, креветкою і зеленью.

Відео рецепт 👇