Український суп, Капусняк із пшоном квашеною капустою

Український суп, Капусняк із пшоном квашеною капустою класичний простий рецепт домашній. Капусняк – це густий, наваристий суп з квашеною капустою та пшоном. Дуже люблю цей суп з дитинства, мама часто готувала його

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 36/2/1/5
на 3 -х літрову каструлю

Свинина м’якоть – 300 г
Картопля – 500 г
Пшоно – 70 р
Цибуля – 1 шт
Морква – 1 шт
Часник – 3 зубчики
Томат.паста -100 г(3 ст. л)
Квашена капуста – 400 г
Сіль,цукор – за смаком
Лавровий лист – 2 шт
Раст. олія для смаження – 1 ст. л
Вода

Український суп, Капусняк із пшоном квашеною капустою покроковий рецепт

1. цей суп Можна зварити і на курячому бульйоні або на реберцях, сьогодні я варила зі свинячою вирізкою. Я варю супи на другому бульйоні, ви можете зварити бульйон звичним для вас способом. Для цього м’ясо нарізати не великими шматочками, залити холодною водою і поставити на огонь.

2. Після закипання поварити близько 5 хвилин, злити воду, сполоснути каструлю і знову залити м’ясо водою і варити близько години до готовності. Готовий бульйон процідити. Поки вариться бульйон, на рослинному маслі обсмажити дрібно нарізану цибулю, натерту на крупній тертці моркву і подрібнений чеснок.

3. Додати томатну пасту, перемішати і готувати ще хвилину. У бульйон кинути нарізаний невеликими шматочками картоплю, дві картоплини кинути цілком. Слідом закинути добре промите пшоно. З бульйону дістати готові цілі картоплини, розім’яти їх виделкою і відправити назад у бульон.

4. Додати зажарку і квашену капусту. Капусту я ще трохи подрібнила ножем. За необхідності доливаємо воду. Додати сіль і цукор за смаком, лавровий лист. Варимо ще хвилин 5 після того, як капуста закипить, вона не повинна бути м’якою, повинна залишитися хрустким! Подавати зі сметаною. Приємного апетиту☺

Відео рецепт 👇