Як смачно зробити Кримська Пахлава простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. «Кримська Пахлава» неймовірно смачна! А готується з простих інгредієнтів! З цієї кількості тесту виходить 25 шт. Загляньте в історії ,докладно розповідаю про тесті.
Інгредієнти
✅Яйце-1 шт
✅Вершкове масло-75 Г
✅Борошно-300/330 гр
✅Вода-125 мл
Для сиропу:
✅Вода-250 мл
✅Цукор-350 гр
✅Мед натуральний-1 ст. лож
✅Лимонний сік-2 ч. лож або лимонна кислота на звісно ножа.
Для смаження рослинна олія не менше 0,5 л (рафінована)
Кримська Пахлава покроковий рецепт
1. Для початку яйце зіб’ємо з дрібкою солі, далі додамо розтоплене вершкове масло, воду, перемішати, вводимо пересеянную заздалегідь борошно. Замішуємо тісто. Тісто має бути не липки і не забитим мукой.
2. Даємо тісту відпочити хвилин 20/30. Накрийте. Далі: відпочиле тісто розділимо на 2 частини або якщо ви зможете розкачати , то відкриємо великий круг. Тісто Бажано розкачати дуже тонко. Від цього залежить, як буде хрустіти наша пахлава. Я показала вам на відео детально. Розкатане тісто стелимо на велику серветку, у мене простирадло. Тісто має підсушитися від близько 40 хвилин +/-, важливо щоб не було протягів, щоб тісто не пересушити, інакше воно буде ломаться.
3. Сушитися тісто для того щоб пахлава добре розкрилася при смаженні. Інакше тісто прилипне при нарізці. Тісто. Скручуємо як показано на відео, не придавлюючи ,Залишимо вільне місце, я нарізала 3 см завтовшки, навскіс , розмір регулюйте самі, комусь подобається великі, комусь менше. Ріжемо не придавлюючи тісто, а як ніби пиляємо его.
4. Ніж я використовувала ребристий. Таким чином шари самостійно відокремилися. З одного краю прикріпимо пахлаву , щоб не розкрилася. Смажимо на олії, на середньому вогні. До рум’яного кольору. Як пережарим всю пахлаву . Приготуємо сироп.
5. Готуємо сироп: В ковші або каструльці не дуже великий, змішаємо цукор, воду і мед. Даємо закипіти і з моменту закипання варимо ще 10 хвилин. Після додамо сік лимона або лимон. кислоту. Поки сироп ще гарячий, пахлаву окунем в нього і за бажанням Посипаємо волоськими орехами.
Відео рецепт 👇