Курка в вершково грибному соусі зі шпинатом в духовці

Як зробити курку в вершково грибному соусі зі шпинатом в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

■ 3 шт курячої грудки ⠀
■ 1 цибулина ⠀
■ 2 зубчики часнику⠀
■ 1-2 пучка шпинату⠀
■ 250 – 300 г печериць⠀
■ 200 мл вершків 33%⠀
■ 200 мл води/бульйону⠀
■ 1,5 ст л борошна⠀
■ 200 г сиру моцарелла ⠀
■ сіль, перець, паприка за смаком⠀
■ масло для смаження ⠀

Курка в вершково грибному соусі зі шпинатом в духовці покроковий рецепт

1. Курка можна розрізати на половинки, так буде навіть краще. Посолити, поперчити і обсмажити на олії з двох боків до золотистої скоринки, зняти з вогню.⠀

2. Обсмажити гриби до випаровування вологи. Додати цибулю, часник, трохи олії і обсмажити все вместе.

3. Додати борошно, обсмажити до золотистого кольору, влити воду/бульйон, добре розмішати. Влити вершки, додати шпинат і спеції. Готувати ще кілька хвилин. ⠀

4. У форму викласти курку, зверху соус і натертий сир. Випікати в попередньо розігрітій до 175′ духовці до рум’яного кольору. ⠀

Відео рецепт 👇