Курка з картоплею, кабачками, цибулею, перцем і часником в духовці

Як приготувати обід, і не померти де-небудь на кухні, поки його готуєш 😁 зберігаємо вообщем. Як смачно зробити Курка з картоплею, кабачками, цибулею, перцем і часником в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

•8 курячих ніжок або 12 ніжок від крил
•6-8 молодих картоплин
•0,5 кабачка
•1 цибулина
•2 середніх болгарських перців
•2-3 зубчики часнику
•200-250 грам води

Для соусу:
•30 грам оливкової/рослинного масла
•2 столові ложки томатної пасти
•1,2 чайної ложки чорного перцю
•1 чайна ложка солі
•1 чайна ложка приправи для курки
•0,5 чайної ложки хмелі-сунелі
•1 чайна ложка копченої паприки

Курка з картоплею, кабачками, цибулею, перцем і часником в духовці покроковий рецепт

1. В глибокій чашці змішуємо спеції для соусу, викладаємо курку, якщо ніжки великі робимо надрізи на них. Прибираємо в холодильник на 20-30 хвилин маринуватися. Овочі очистити, нарізати на середні або великі кубики. Викладіть в каструлю або глибоку сковорідку, в якій можна запікати в духовке.

2. Трохи посипати сіллю, перцем, скропити олією і добре перемішати. Поверх овочів викладаємо м’ясо. У чашку з залишками соусу, наливаемся воду, перемішуємо і переливаємо суміш на овочі з мясом.

3. Накриваємо фольгою і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 50-60 хвилин, потім Знімаємо фольгу і залишаємо ще на 15-20 хвилин на 200 градусів, до появи скоринки на м’ясі. Все готово! Ну правда ж зручно)

Відео рецепт 👇