Як приготувати Курку з мандаринами в духовці рецепт простий. Осінь – це час, коли можна і потрібно інтегрувати різні спеції фактично у всі страви, починаючи від напоїв і закінчуючи гарнірами. Але, що б спеції дійсно збагачували страви ароматами, варто враховувати кілька правил зберігання, які дозволять зберегти їх смак, аромат і користь довше: •• 🌶Покупні спеції в пакетиках краще всього відразу пересипати в скляні баночки з щільними кришками. 🍲Не допускайте попадання сонця на спеції. 🥗Краще купувати цілісні спеції (перець, гвоздику, кардамон і тд) і розмелювати самостійно.
Вже розмелені – вони швидко втрачають свій аромат. 🧄У середньому, спеції не варто зберігати більше року, тому не купуйте відразу багато. Спеції люблять прохолоду, так що біля плити тримайте тільки ті, що постійно використовуєте. 🌶Не сипте спеції відразу з баночок в каструлю, так в баночку потрапить пар і спеція буде зіпсована. Використовуйте ложки. •• Ось такі не складні, але дуже важливі правила, які дозволять зробити зберігання довгим і естетичним. Я вже зараз підшукую для себе набір баночок, що б на моїй новій кухні з цим був повний порядок👌🏻. •• І доповнення, пара порад для зйомки страви: по можливості використовуйте денне освітлення, намагайтеся зробити фон більш натуральними, уникайте фільтрів, при обробці, залишайте кольору природними.
Вже розмелені – вони швидко втрачають свій аромат. 🧄У середньому, спеції не варто зберігати більше року, тому не купуйте відразу багато. Спеції люблять прохолоду, так що біля плити тримайте тільки ті, що постійно використовуєте. 🌶Не сипте спеції відразу з баночок в каструлю, так в баночку потрапить пар і спеція буде зіпсована. Використовуйте ложки. •• Ось такі не складні, але дуже важливі правила, які дозволять зробити зберігання довгим і естетичним. Я вже зараз підшукую для себе набір баночок, що б на моїй новій кухні з цим був повний порядок👌🏻. •• І доповнення, пара порад для зйомки страви: по можливості використовуйте денне освітлення, намагайтеся зробити фон більш натуральними, уникайте фільтрів, при обробці, залишайте кольору природними.
Інгредієнти
Курячі стегна 600 гр.
5 шт. Мандарини (або 3 апельсина)
Оливкова олія 20 мл
Кориця 1 паличка.
Бадьян 2 зірочки
Сіль і перець.
Цибуля червона 3 шт.
Винний оцет 1 ст. л.
Цукор 2 чл.
Щіпка перцю чилі.
Крохмаль кукурудзяний 2 чл.
Вершкове масло 20 гр.
Курка з мандаринами в духовці покроковий рецепт
1. З мандаринів (апельсинів) вичавіть сік, у вас повинно вийти близько 100 мл. Два мандарина залиште, вони знадобиться для запікання. Перелийте сік в сотейник і доведіть до кипіння, поваріть 5 хвилин, що б сік злегка випарувався. Зніміть з вогню, додайте спеції, накрийте і залиште до повного охолодження. В охолоджений сік влийте оливкове масло, додайте сіль, перець, чайну ложку цукру, крохмаль і ще раз перемешайте.
2. Курячі стегна промийте під проточною водою, обсушіть і покладіть в глибоку миску, залийте мандариновим маринадом (спеції з нього можна дістати) і приберіть в холодильник мінімум на кілька часов.
3. Червоний цибулю наріжте великими скибочками. сковороді розігрійте вершкове масло, всипте цукор, що залишився, і прогрівайте, поки не утвориться карамель. У цій карамелі швидко обсмажте цибулю, до рум’яної скоринки. У форму для запікання викладіть стегна, карамельний цибулю і великі скибочки мандаринів (шкірку не очищайте).
4. Мандариновий маринад зберегти. Випікайте курку при 180С близько 45 хвилин. У процесі випікання форму кілька разів діставайте і змащуйте курку маринадом. Подавайте до столу з будь-яким гарніром або як самостійну блюдо.