Курячі бердышки томлені у вершковому соусі з овочами простий рецепт. Люблю такі страви, в яких закинув все в одну сковорідку, і через 20 хвилин прекрасний обід або чудовий вечеря готовий! Курка з овочами у вершковому соусі з сметани на сковороді.
Інгредієнти
•500 грам курячих стегон
•1 чайна ложка копченої паприки
•0,5 чайної ложки хмелі-сунелі, приправи для курки
•3 моркви
•1 головка цибулі
•2 столові ложки томатної пасти
•10 грам вершкового масла
•1 банка консервованого горошку
•300-400 грам води
•150 грам сметани
Курка з овочами у вершковому соусі з сметани на сковороді покроковий рецепт
1. Стегна нарізаємо на середні шматочки, попередньо Прибираємо зайву шкіру і жир. Додаємо спеції (хмелі-сунелі, приправа для курки, сіль, перець, копчену паприку), добре все перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин. Моркву нарізаємо на середні шматочки, а цибулю дрібно шинкуем.
2. Картоплю очищаємо від шкірки і нарізаємо на середні кубики. Обсмажуємо стегна з 2-х сторін до золотистої скоринки, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Прибираємо зі сковороди. На вершковому маслі обсмажуємо цибулю і моркву, приблизно 5 минут.
3. Додаємо томатну пасту, воду, Перемішуємо. Повертаємо в соус м’ясо, і тушкуємо під кришкою на середньому вогні 15 хвилин. Беремо консервований горошок, зливаємо з нього рідину, додаємо в сковорідку до м’яса, перемішуємо, тушкуємо ще 5 минут.
4. В кінці додаємо сметану, тримаємо до закипання і вимикаємо вогонь. За бажанням можна додати ще спецій. Все готово! Смачно, швидко, різноманітно і гарнір готує не треба 😁
Відео рецепт 👇