курячі Шашлички якіторі з соусом по японськи

курячі Шашлички якіторі з соусом по японськи простий рецепт. Якіторі, перекладається як курка гриль. Це культова японська їжа, яку подають в спеціалізованих ресторанах – Якіторія, идзакая, пабах і барах в якості закусок.
Видів якіторі дуже багато, в деяких ресторанах Японії використовують особливі сорти курей, різні способи нарізки м’яса і нанизування його на шпажки для досягнення унікального смаку.
Розрізняють якіторі за приправ:
– Шио якіторі – приправлені сіллю
– Тарі якіторі – приправлені соусом якіторі (його рецепт у сторіс, закріплю у вкладці «Соуси»)
І, звичайно, основні відмінності по частинах курячого м’яса. У мене сьогодні рецепт Момо Якіторі – з курячих стегон.
Якіторі – готують тільки з курки, звичайно, ви можете посмажити овочі, або, наприклад перепелині яйця, на шпажках з соусом якіторі, як я, але це буде вже інша страва 😉

Інгредієнти

Момо якіторі:
– Філе курячого стегна
– Соус якіторі
– Дерев’яні шпажки

Соус Якіторі:
– Соєвий соус – 10 ст. л
– Мірін – 10 ст. л
– Саке – 6 ст. л
– Вода – 6 ст. л
– Цукор – 5 ч. л

курячі Шашлички якіторі з соусом по японськи покроковий рецепт

1. Готуємо соус:
Японський соус Якіторі рецепт
2. Шпажки попередньо замочуємо на 30 хвилин – годину. Стегно нарізаємо на 3-4 довгих кусочка.
3. Складаємо шматочок навпіл і нанизуємо на шпажку. Таким чином нанизуємо по 3-4 кусочка.

4. Смажимо на решітці з обох сторін до готовності. Змащуємо соусом і обсмажуємо ще пару хвилин. При подачі можна ще раз змастити соусом і посипати кунжутом .