Кислі щі з квашеної капусти з грибами

Як зробити смачні кислі щі з квашеної капусти з грибами простий рецепт. Обожнюю супи, хоча навряд чи я завжди це стверджувала і багато маминого супу було вилито куди завгодно (прости Мам😬😅) Тепер мені важко уявити свій обід без першої страви, тому навіть якщо мама не дозволяє їсти суп, він кожен день є😂 Завжди намагаюся варити супи, щоб хлопці змогли прийти зі школи і пообідати домашнім супчиком (вони теж, до речі, дуже люблять😅). І мабуть найважливіше в супі – це бульйон і чим він крутіше, тим смачніше суп☺️

Інгредієнти

Для бульйону:
▪️1кг яловичини
▪️цибулина
▪️морква
▪️Пастернак (за бажанням)
▪️стебла зелені,будь що є
▪️стебло селери
▪️перець чорний горошком
▪️лавровий лист (використовую заморожений)

Для щів з грибами необхідно:
▪️500гр кислої капусти
▪️3-4 середніх плода картоплі
▪️цибулю
▪️морква
▪️замочені гриби шиітаки

Кислі щі з квашеної капусти з грибами покроковий рецепт

1. Закидаємо все в каструлю, доводимо до кипіння, знімаємо шум і тушкуємо на повільному вогні 3-4 години Для супу я не беру супер круту яловичину… в супі вона повинна розвалюватися на волокна.

2. Я люблю знайти в магазині набори для яловичого бульйону – вони дуже класні, тому коли бачу завжди беру. Готовий бульйон обов’язково процідити, овочі з бульйону викинути, вони більше не потрібні!!! М’ясо розібрати на волокна.

3. Для щів з грибами необхідно: Шиітаки залити гарячою водою, додати соєвий соус і поставити на самий маленький вогонь Готувати їх хвилин 10-15 потім вимкнути і залишити настоюватися. Цибулю порізати, моркву потерти. Обсмажуємо цибулю, потім додаємо моркву і після капусту протушкувати під кришкою хвилин 10.

4. Картоплю порізати довільно і відправити в бульйон. Коли картоха звариться, додаємо капусту з цибулею і моркву, порізане гриби, розібране м’ясо і доводимо до смаку. Я люблю сіль і перець. Проварити ще хвилин 5-7 і вимкнути. Як тільки вимкнули додайте часточку часнику, пропущеного через пресс.