Як смачно зробити Київський торт з кремів шарлотт простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Мені шалено хотілося того самого торта…З часів, коли ми гуляли по Києву, пили Шабо, поверталися в готель і по дорозі купували маленький Київський тортик. Вранці заварювали чай і дивлячись на морозний місто – снідали. З самих Холодів хотіла його приготувати…той самий справжній, на масляному кремі з горіховими коржами.
Інгредієнти
На два коржі діаметром 16см необхідно:
▪️150 гр білка
▪️130 гр цукру
▪️35 гр борошна
▪️115 гр мигдалю
▪️ванілін
Для крему
▪️250 гр вершкового масла 82,5%
▪️200 гр цукру
▪️150 мл молока
▪️70 гр яєць (за фактом одне велике яйце)
▪️1 гр ванілі
▪️10 гр какао
▪️80 гр чорного шоколаду
▪️50 гр коньяку
▪️мигдаль для прикраси
Київський торт з кремів шарлотт покроковий рецепт
1. Підготувати два кільця діаметром 16 див. Білки відокремити від жовтків, додати дрібку солі і збивати, поступово додаючи цукор. Збиваємо до стійкої пік. Мигдаль змолоти, але не в пил (дивись фото). Змішати мигдаль з борошном і ваніллю, поступово, порціями додати в белки.
2. Дно кілець обернути фольгою і розділивши на дві частини білкову масу, викласти у форми. Випікати коржі при температурі 160 С, 60-70 хвилин. Дати їм повністю охолонути в кільцях (краще на ніч залишити) і потім акуратно витягти. Робимо крем шарлотт.
3. У сотейник налити молоко, додати 100 гр цукру і ціле яйце. Добре пробити блендером і поставити на плиту. Довести до кипіння і варити, помішуючи 5 хвилин, зняти з вогню і остудить.
4. Масло добре збити до пишноти, додавши 100 гр цукру. Поступово ввести остиглий сироп і збивати ще хвилин 5-7. Крем розділити майже навпіл, світлу (меншу) частину залишити для коржей.
5. У другу (більшу) частину додати 80 гр розтопленого шоколаду, чарку коньяку, какао і добре перемешать.
6. Збираємо торт. Корж, білий масляний крем, корж, зверху покриваємо всі шоколадним кремом. Прикрашаємо дробленим миндалем.