Лаханорізо з капустою по грецьки

Як смачно зробити Лаханорізо з капустою по грецьки класичне блюдо простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Що приготувати з капусти? Смачний грецький лаханорізо 😍 Це блюдо елементарно в приготуванні і відкриє для вас капусту в абсолютно новому світлі і смаку.

Інгредієнти

капуста білокачанна — 850 р
масло рослинне — 75 мл
морква — 1 шт.
паста томатна — 200 г
рис — 200 р
сік лимонний — 20 мл
цукор — 1 ст. л.
цибуля ріпчаста — 200 г
вода — 700 мл
паприка солодка сушена, сіль — за смаком
свіжа петрушка — 2-3 гілочки

Лаханорізо з капустою по грецьки покроковий рецепт

1. Миємо та очищаємо овочі. Капусту нарізаємо соломкою, моркву ріжемо кружальцями, цибулю шаткуємо півкільцями. ⠀ У глибоку сковороду наливаємо олію. Розігріваємо і на середньому вогні обсмажуємо цибулю 3 хвилини. Додаємо моркву і капусту. ⠀
2. Перемішуємо, зменшуємо вогонь на мінімум. Тушкуємо під кришкою 7 хвилин. Додаємо томатну пасту, паприку, сік лимона, столову ложку цукру і рис. ⠀ Знову перемішуємо, вливаємо воду і накриваємо крышкой.
3. Додаємо вогонь, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо до готовності рису близько 25 хвилин. ⠀
4. Подаємо гарячим, притрусивши посіченою петрушкою. ⠀ Ви можете додати в блюдо чорний мелений перець, мускатний горіх або гострий перець. Зелень теж можна варіювати, взяти замість петрушки кінзу або укроп.