Лахмаджун по турецьки

Як смачно зробити Лахмаджун по турецьки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

ІНГРЕДІЄНТИ:
🍓1 склянку теплого молока
🍓2 склянки теплої води
🍓1 чайна ложка солі
🍓1,5 чайні ложки цукру
🍓7 гр. швидкорозчинних дріжджів
🍓5,5 склянки борошна

Начинка:
🍓600 грам жирного яловичого фаршу
🍓5-6 зелених перців
🍓2 перцю стручкового перцю
🍓1 цибулина
🍓2 помідора
🍓2 зубчики часнику
🍓1 щіпка петрушки
🍓1 чайна ложка солі
🍓1 чайна ложка чебрецю
🍓1 чайна ложка чорного перцю
🍓1 чайна ложка меленого перцю
🍓1 чайна ложка паприки
🍓півсклянки води

Для змазування:
🍓1 яйце+1 чайна ложка грецького йогурту

Лахмаджун по турецьки покроковий рецепт

1. Для начинки, пропускаємо перець, цибуля, помідор і часник через м’ясорубку. Після додавання спецій, петрушку воду і фарш, добре перемішуємо. Для тіста, вчашу міксера додаємо молоко, воду, цукор, дріжджі і сіль і перемішуємо, поступово підсипаючи борошно і м’яке отримуємо тесто.

2. Накриваємо кришкою, залишаємо підніматися на 1 годину. З тіста вирізати кульки 14-15 штук, розміром з мандарин і дати їм відпочити 10 хвилин. Зробити поглиблення в тесті, покласти начинку, викласти на деко і залишити отдыхать.

3. Змастити, випікати при 190 градусів 20-25 хвилин або до золотистого кольору. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇