Лечо з помідорами, болгарським перцем, часником і оцтом на зиму найсмачніше простий рецепт 🔥 найпростіший рецепт! А заготовки на зиму тривають і я до вас із самим простим і смачним рецептом “Лечо”😋👍 Все просто і швидко, головне правильно зварити і буде👍🔥
Інгредієнти
🍅Томати-4 цк (сік 3л готовий)
Болг. перець-3.5 кг (очищений)
🍚Цукор-300 гр
🧂Сіль-3 ст. л
🍶Раст.олія-150 мл
🌶Гіркий перець-2 стручки
🌱Зелень-будь-яка
🧄Часник-1 головка
🌯Перець горошком і запашний
🥄Оцет 70%-1 ст. л (за смаком)
Лечо з помідорами, болгарським перцем, часником і оцтом на зиму покроковий рецепт
1. Томати перекручуємо на м’ясорубці, краще брати сорти з соковитіше, томати рожеві і т. д.. Готового густого томату повинно бути 3 літри, зливаємо у великий казан або таз.. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння, додаємо цукор, сіль і вливаємо раст. масло.
2. Додаємо нарізану болг. перець, трохи перемішуємо З моменту закипання тушкуємо ще 10 хв. Потім додаємо часник нарізаний слайсами і гіркий перець за смаком.. За бажанням можна додати нарізану зелень будь-яку! Тушкуємо ще 10 хв, тут саме головне не переварити перец.
3. В кінці додаємо оцет за смаком, я роблю без оцту і варто зиму. В стерилізовані баночки я додаю перець горошком і запашний, відразу гаряче Лечо перекладаємо в банки, закручуємо.. ⠀ Всім вдалих заготовок на зиму!
Відео рецепт 👇