Як смачно зробити Лінива ачма з лаваша грузинський листковий пиріг з сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ачма – грузинський листковий пиріг з сиром, готується з великої кількості шарів тіста. Скажу відразу, що не закохатися в ачму неможливо😋 А за цим рецептом шедевр грузинської кухні здивує Вас своєю простотою і швидкістю 👨🍳
Інгредієнти
▪️Сир сулугуні – 250-270 р
▪️Лаваш вірменський тонкий – 1 упаковка
▪️Яйця С1 – 2 шт
▪️Сметана – 300 г
▪️Вершкове масло – для змащення
▪️Сіль, перець – щіпка
Лінива ачма з лаваша грузинський листковий пиріг з сиром покроковий рецепт
1. Сулугуні натерти на крупній тертці. Яйця змішати зі сметаною, додавши дрібку солі і перцю. Змастити вершковим маслом форму. Лаваш, при необхідності, порізати, підігнавши під Вашу форму для выпекания.
2. Лаваш рясно змастити сметанно -яєчною сумішшю, зверху посипати сиром. І так шар за шаром. Верхній шар без сиру, тільки змащуємо сумішшю. ⏰Випікати 30 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовке.
3. Дуже смачно, коли пиріг тепленький, але ще смачніше, коли вже охолоне 😋
4. Ачма зручна тим, що її можна розігрівати повторно — вона від цього анітрохи не втрачає в смаку. Ситно! Швидко! І дуже смачно 🤤
Відео рецепт 👇