Грецька равлик з лаваша з сиру тофу і зелені

Грецька равлик з лаваша з сиру тофу і зелені простий рецепт.

Інгредієнти

▫️Лаваш тонкий -2 листа (за бажанням можна зробити з листкового тіста як у класичному рецепті)
▫️Зелень будь-яка за смаком автора шпинат, петрушка, капуста пліч-чой, часник зелений
▫️Тофу класичний — 1 пакування 200гр
▫️Олія оливкова— 1 ст. л
▫️Сироп топінамбура (або мед) — 2 ст. л
▫️Соєвий соус — 1 ст. л
▫️Часник сушений — 1 ч. л
▫️Насіння для посипання будь-які за бажанням

Варіанти начинок:
▪️Зелень + гриби
▪️Баклажан + волоський горіх + томатна сальса+ кінза
▪️Тофу+ в’ялені томати+ шпинат+ маслини
▪️Капуста + гриби

Грецька равлик з лаваша з сиру тофу і зелені покроковий рецепт

1. Зелень порізати, тофу розкришити руками, все перемішати, заправити оливковою олією , сіль перець за смаком. Кожен лист лавашу порізати на вертикальні смужки. З одного аркуша виходить 2. На всю равлика мені знадобилося три полоски.
2. Викладаємо начинку на лаваш, і загортаємо рулетом. Формуємо равлика, можна закріпити зубочистками. Робимо глазур для золотистої скоринки (також вона з’єднати шару равлики між собою): змішати сироп, соєвий соус і сушений чеснок.
3. Пензликом змащуємо равлика, посипаємо насінням Відправляємо в духовку на 200 градусів хвилин на 10, потім повторно сказываем глазур’ю і ще хвилин 5 випікаємо до золотистої корочки.

Відео рецепт 👇