Як смачно зробити Ліниві голубці в духовці в сметанному соусі з капустою і фаршем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Можна пропонувати малятам з 6 міс, після того, як введені алергени (Яйце і молочні продукти)
Інгредієнти
– Фарш будь у мене з курячого стегна – 700г
– Цибуля 1 шт
– Морква велика 1 шт
– Капуста білокачанна 300г
– Рис 70г (у сухому вигляді)
– Яйце 1 шт
– Сіль (з року)
– Солодка паприка 1ч.ложка
Для соусу
– сметана-200г
– Вода 100мл
– Томатна паста-1 ч. ложка (з року)
– Сух.часник 1 ч. ложка
– Крохмаль кукурудзяний 1 ст. ложка (не обов’язково)
Ліниві голубці в духовці в сметанному соусі з капустою і фаршем покроковий рецепт
1. Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на дрібній тертці. Капусту або дрібно шаткуємо, або пробиваємо блендером в крихту. Я не люблю шматки капусти в голубцях. Рис відварюємо до готовності. Тушкуємо овочі 15 хвилин з додаванням невеликої кількості воды.
2. З’єднуємо фарш, Яйце, тушковані овочі, рис і спеції. Добре вимішуємо і бажано залишити в холодильнику на 30 хвилин. Формуємо котлетки, викладаємо у форму. Для соусу змішуємо сметану, томатну пасту, воду і сухим. чеснок.
3. Я у всі соуси додаю крохмаль або трохи борошна, щоб рідина не випаровувалася і вийшов густий соус для гарніру. Заливаємо соусом голубці, відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180 гр.
4. Кращий гарнір до лінивих голубців – картопляне пюре з маслом і теплим молоком 🤤.
Відео рецепт 👇