Літній торт Анна Павлова

Розкішний, ніжний Літній торт Анна Павлова простий рецепт. Всесвітньо відомий десерт. Чарівне поєднання французької меренги з хрусткою скоринкою зверху і ніжною текстурою всередині, доповненої ніжним вершковим кремом з маскарпоне і свіжими ягодами.

Інгредієнти

Коржі (безе)
Білки (С1) – 6шт
Цукрова пудра – 340г
Крохмаль кукурудзяний – 4ч.л
Винний оцет (або лимонний сік) – 1 ст. л

Крем:
Вершки 33 % – 380г
Маскарпоне – 80г
Цукрова пудра – 80г

Оформлення:
Свіжі ягоди.

Літній торт Анна Павлова покроковий рецепт

1. Білки відокремити від жовтків. Додати в білки дрібку солі, збивати на низькій швидкості 2 хв, порційно додаючи цукрову пудру. Збільшити швидкість, збивати ще близько 5 мин.
2. Ввести крохмаль і оцет, ретельно перемішати лопаткою. Накреслити на пергаменті 2 кола, 18 див. Розділити меренгу на 2 частини, сформувати 2 коржа. Випікати при 120° близько 1,5 часов.
3. Залишити безе в духовці до повного охолодження. Для крему збити вершки з цукровою пудрою до щільності. Додати сир, перемішати на середній швидкості міксера до однородности.
4. Зібрати торт: корж – крем, прикрасити свіжими ягодами.