Як смачно зробити Лимонно маковий кекс простий рецепт покроковий в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Кекс:
▫️74г – яйце
▫️90г – борошно пшеничне
▫️43г – мигдальна борошно
▫️3г – розпушувач
▫️25г – лимонні цукати
▫️34г – мак
▫️90г – вершкове масло 82.5%
▫️1 г – цедра лимона
▫️27г – тримолин (інвертний цукор)
▫️103г – цукор
▫️36р – лимонний сік
◽️Лимонна глазур:
▫️35г – сік лимона
▫️150г- цукрова пудра
Лимонно маковий кекс покроковий рецепт
1. Мак обсмажити на сковороді 3 хвилини до легкого димку. Остудити. Вершкове масло розтопити до 45 градусів і змішати з цедрою лимона. Тримолин, цукор, лимонний сік і яйця змішати в мисці, залишити на 10 хвилин для розчинення цукру, періодично помішуючи массу.
2. Борошно, мигдалеву борошно і розпушувач змішати і просіяти через сито, щоб позбутися від грудочок. Відсів повернути в просіяне борошно. Ввести сухі інгредієнти в яйця з цукром, швидко змішати, не допускаючи затягування борошна. Ввести вершкове масло і шоколад, перемішати. Вилити у форму, прокладену пекарської папером. Зробити смужку маслом рівне посередине.
3. Випікати при 160-180 градусах до розкриття горбка – приблизно 15 хвилин. Потім знизити температуру або відключити конвекцію і пекти до готовності, перевіряючи шпажкою – приблизно 10-20 хвилин. У сотейник влити сік лимона нагріти до температури 60-70ºС, всипати цукрову пудру і знову довести до температури 60-65°С, покрити кекс. Запекти в печі при температурі 180°С 3-5 хв. Прикрасити за желанию.