Лимонний чізкейк з курдом і меренгою

Як зробити смачний Лимонний чізкейк з курдом і меренгою простий рецепт. Ділюся рецептом лимонного чізкейку нереальної краси і показую, як його приготувати. Сьогодні я розповім, як приготувати фантастично красивий і неймовірно смачний чізкейк. Яскраві кольори цього десерту, а також ідеальне поєднання солодких і кислих ноток підкорять будь-якого, хто його спробує. Давайте починати.

Інгредієнти

Пісочна основа
• Печиво 150 р
• Вершкове масло 50 г

Лимонний курд
• Сік лимона 130 р
• Цукор 70 г
• Жовтки 4 шт.
• Крохмаль 10 р
• Вершкове масло 60 г
• Цедра 1 лимона

Сирна частина
• Сирний сир 400 г
• Лимонний курд 100 р
• Молоко 80 р
• Цукор 100 р
• Яйце 1 шт.
• Жовток 1 шт.
• Цедра 1 лимона

Меренга
• Білки 100 г + цукор 40 г
• Вода 45 г + 160 г цукор

Лимонний чізкейк з курдом і меренгою покроковий рецепт

1. Пісочна основа.
Печиво перекладаю в чашу блендера і перемолоти в дрібну крихту. Додаю до неї м’яке вершкове масло і перемішуємо. Викладаю масу у форму, дно якої я заздалегідь застелив папером для випічки, і втрамбовую. Прибираю в морозилку.

2. Лимонний курд.
Знімаю з лимона цедру і вичавлюю 130 г соку – це приблизно 1-2 лимона, залежно від розміру. Всі інгредієнти відправляю в сотейник з товстим дном, поставити на середній вогонь і при постійному помішуванні доводжу масу до кипіння.

Продовжую помішувати і на малому вогні уварюю масу до загусання. Щоб домогтися ніжної текстури без вкраплень цедри, курд можна протерти через сито, але це не обов’язково. Перекладаю курд в ємність, накриваю харчовою плівкою в контакт і прибираю в холодильник.

3. Сирна частина.
Сирний сир з допомогою блендера змішую з цукром. По черзі додаю яйце, жовток, молоко і кожен раз збиваю до однорідності. В кінці додаю лимонний курд і цедру, добре перемішую. Форму з пісочної основою дістаю з морозилки і заповнюю сирною масою. Ставлю чізкейк випікатися в духовку на 2 години при 110°С. Готовому чізкейк даю повністю охолонути і прибираю в холод на 3-4 часа.

4. Меренга.
збиваю Білки з цукром до легкої піни. У сотейнику змішує воду з цукром і ставлю на вогонь. Після закипання уварюю цукровий сироп до температури 118°С (це приблизно 3-4 хвилини варіння). Готовий сироп вливаю тонкою цівкою до білків і збиваю на максимальній швидкості міксера до стійких пиков.

5. Далі в каруселі – https://www.instagram.com/p/ChRjv4aozK4/