Смачний до божевілля! Якщо любите десерти з кислинкою — обов’язково спробуйте 😍 Як зробити Лимонний тарт з курдом, і меренгою на пісочній основі простий рецепт.
Інгредієнти
на дві форми діаметром 18 см і висотою 2 см:
⠀
Пісочна основа:
100 г вершкового масла
100 г пудри
2 жовтки
200 р борошна
⠀⠀
🍋 Лимонний курд:
3 яйця категорії С1
цедра 2 лимонів (тільки верхня жовта частина)
200 р цукру
130 г лимонного соку (~2 лимона)
130 г вершкового масла
5 г желатину 140 блюм (замочити в 30 г холодної води)
✨ Меренга:
2 яєчних білка
120 г цукру
щіпка лимонної кислоти
Лимонний тарт з курдом, і меренгою на пісочній основі покроковий рецепт
1. Пісочна основа:
1. М’яке вершкове масло збити з пудрою до гладкості. Додати жовтки і перемішати.
2. Всипати борошно і швидко замісити м’яке тісто.
3. Відправити в холодильник на годину.
4. Розкачати тісто завтовшки 2-3 мм між двома листами пергаменту викласти у форму, наколоти виделкою.
5. Покласти на тісто папір для випічки і засипати вантаж (квасоля, рис і тд). Якщо у вас є спеціальна перфорована форма для тарти, то пропустіть цей пункт.
6. Випікати при 180 градусах близько 15-20 хвилин. Дати остыть.
1. М’яке вершкове масло збити з пудрою до гладкості. Додати жовтки і перемішати.
2. Всипати борошно і швидко замісити м’яке тісто.
3. Відправити в холодильник на годину.
4. Розкачати тісто завтовшки 2-3 мм між двома листами пергаменту викласти у форму, наколоти виделкою.
5. Покласти на тісто папір для випічки і засипати вантаж (квасоля, рис і тд). Якщо у вас є спеціальна перфорована форма для тарти, то пропустіть цей пункт.
6. Випікати при 180 градусах близько 15-20 хвилин. Дати остыть.
2. 🍋 Лимонний курд:
1. Змішуємо в сотейнику всі інгредієнти, крім вершкового масла. Нагріваємо на середньому вогні, постійно помішуючи.
Маса загусне. Якщо провести пальцем по лопатці, то слід не зникне. Додати розтоплений желатин.
2. Крем пропускаємо через сито.
3. Додаємо вершкове масло, перемішуємо до однорідності і охолоджуємо пару годин в холодильнике.
1. Змішуємо в сотейнику всі інгредієнти, крім вершкового масла. Нагріваємо на середньому вогні, постійно помішуючи.
Маса загусне. Якщо провести пальцем по лопатці, то слід не зникне. Додати розтоплений желатин.
2. Крем пропускаємо через сито.
3. Додаємо вершкове масло, перемішуємо до однорідності і охолоджуємо пару годин в холодильнике.
3. ✨ Меренга:
1. Змішати білок з цукром і лимонкою, нагріти на водяній бані до розчинення цукру, постійно помішуючи.
2. Зняти чашу з білком і цукром з вогню і збити міксером до стійкої пишної і глянсовою массы.
1. Змішати білок з цукром і лимонкою, нагріти на водяній бані до розчинення цукру, постійно помішуючи.
2. Зняти чашу з білком і цукром з вогню і збити міксером до стійкої пишної і глянсовою массы.
4. 🍰 Збірка тарти:
1. Викладаємо курд в пісочну основу.
2. Зверху наносимо меренгу з кондитерського мішка.
3. Залишаємо в холодильнику для стабілізації на пару годин і подаємо до столу.
1. Викладаємо курд в пісочну основу.
2. Зверху наносимо меренгу з кондитерського мішка.
3. Залишаємо в холодильнику для стабілізації на пару годин і подаємо до столу.