Як зробити смачний липовий квас з лимоном, цукром і медом рецепт простий.
Інгредієнти
Щедра жменю квітів липи
Пара гілочок м’яти
Гілочки тархуну
1 л води
30-50 г цукру або меду
2-3 скибочки лимона
Липовий квас з лимоном, цукром і медом покроковий рецепт
1. Всі трави потрібно попередньо трохи підсушити в темному провітрюваному місці. Всі компоненти залити холодною водою, бажано поставити під гніт, щоб нічого не стирчало з води. Накрити марлею і залишити при кімнатній температурі до тих пір, поки не з’являться бульбашки повітря (2-3 дні).
2. Процідити, прибрати в холодильник. Довго такий квас не зберігати. Протягом пари днів його краще выпить.
3. Можна приготувати більш культурний варіант: довести всі інгредієнти до кипіння, проварити кілька хвилин, процідити і коли рідина охолоне до злегка теплого стану, додати дріжджі для квасу (не пекарські!) далі поступити так само як написано выше.