Чорничне вино ігристе домашнє

Як зробити Чорничне вино ігристе домашнє простий рецепт.

Інгредієнти

вода 4,5 л;
чорниця 3 кг;
мед 300 г;
цукор 1,5 кг.

Час приготування 3 місяці.
Вихід 5 літрів.

Чорничне вино ігристе домашнє покроковий рецепт

1. Беремо стиглу, немитий чорницю і розминаємо. Мезгу і сік зливаємо в 10 літрову банку і заливаємо 3 літрами теплої води. Шийку бутля накриваємо і зав’язуємо марлею, після чого ставимо в тепле місце і витримуємо протягом чотирьох діб при температурі 20 – 27°С.
2. Після такої витримки настій профильтровываем. Залишок на фільтрі мезгу вичавлюємо і викидаємо. Відфільтровану рідину зливаємо назад в бутель, додаємо цукровий сироп. Для приготування цукрового сиропу беремо 1,5 кг цукрового піску, меду і 1,5 л воды.
3. Бутель закриваємо кришкою і ставимо в тепле місце для подальшого бродіння на вино. Після закінчення 25-30 днів, коли бродіння повністю закінчиться і рідина у верхніх шарах почне світліти, повторно фільтруємо. Зливаємо так, щоб вийшла осад залишився бyтыли.
4. Бутель з вином знову закривають і залишають на 2 місяці для витримки. Готове вино розливають по пляшках, позбавляючись від осаду. Пляшки щільно закупорюють смолою або сургучем і зберігають у сухому і холодному місці в горизонтальному положении.