Як приготувати смачний Маковий рулет з кремом зі сметани рецепт в духовці простий. Який спокійно можна зробити і без маковим) Додати в начинку свіжих ягід або фруктів або змішати крем з шоколадною крихтою 😋 Головне – не боятися експертів!
Інгредієнти
для тесту:
4 яйця
4 ст. л борошна
4 ст. л цукру
2 ст. л маку
0,5 ч. л розпушувача
Ваніль і щіпка солі
Для крему:
350-400 гр сметани 25-30%
120-130 гр цукру (беріть за смаком, можна менше, це залежить від солодощі джему)
1 пакетик згущувача для сметани або 2 пакетики згущувача для вершків (фото в каруселі)
Ваніль
+ будь-ягідний джем для просочення
Шоколад, горішки для прикраси
Маковий рулет з кремом зі сметани покроковий рецепт
1. Яйця збийте з ваніллю, дрібкою солі і цукром в пишну світлу масу, поки слід від віночків не почне довго триматися на поверхні. Просійте борошно з розпушувачем, додати мак і акуратно перемішати лопаткою рухами знизу вгору. Це потрібно робити швидко, але ретельно, щоб тісто не осіло, але добре смешалось.
2. Деко (у мене 33×38 см) застеліть пергаментом, трохи змастіть маслом, викладіть тісто, розрівнюючи лопаткою і випікайте при 180°С приблизно 10-15 хвилин. Не перетримайте, тому інакше бісквіт висохне і буде кришиться. Гарячий бісквіт прямо разом з пергаментом скрутіть в рулет, загорніть у рушник і залиште остывать.
3. Потім розгорніть, змастіть ягідним джемом або варенням і викладіть крем з збитою з цукром, ваніллю і загусником сметани, залишаючи трохи для обмазки рулети зовні. Згорніть рулет і приберіть на ніч у холодильник. Прикрасити розтопленим шоколадом, горіхами, ягодами або фруктами за бажанням. Приємного апетиту!