Дріжджовий хліб косичка

Як зробити Дріжджовий хліб косичка рецепт простий духовці. Я обожнюю булки, булочки люблять мене. ⁣⁣⠀ Особливо взимку. ⁣⁣⠀ Завжди хотіла заплести не просто косичку, а замороченную) На ділі виявилося нескладно. ⁣⁣⠀ Пухова здоба на сніданок, полуденок і просто так! ⁣⁣⠀ Булки не торти, їм привід не потрібен. Сподіваюся надихнула, заразила і ви захочете повторити). ⁣⁣⠀ Не знаю, чому всі радіють останнього місяця зими – вона до травня! Я перевіряла в тому році) більше мене не обдурити!⁣⁣⠀

Інгредієнти

▶ Тісто:⁣⁣⠀
На 2 косички ⁣⁣⠀
500-550 г борошна (див. примітка)⁣⁣⠀
2 ч л сухих дріжджів швидкодіючих⁣⁣⠀
60 г цукру⁣⁣⠀
2-4 ст. л. апельсинової цедри⁣⁣⠀
2 яйця⁣⁣⠀
250 мл теплого молока⁣⁣⠀
60 г розтопленого вершкового масла⁣⁣⠀
Щіпка солі⁣⁣⠀

▶ Для змазування: ⁣⁣⠀
1 яйце⁣⁣⠀

Дріжджовий хліб косичка покроковий рецепт

1. В глибокій мисці змішайте борошно з дріжджами, додати цукор, цедру апельсина.⁣⁣⠀ В іншу миску додайте тепле молоко, яйця, розтоплене вершкове масло, щіпку солі. Перемішайте.⁣⁣⠀ Введіть суміш сухих інгредієнтів в суміш рідких, замісіть тесто.

2. Потім накрийте його харчовою плівкою і залиште на 1 годину.⁣⁣⠀ Після того як тісто підійшло, розділіть його на 2 частини. Кожну частину розділіть на 5 частин і заплетіть косу за схемою.⁣⁣⠀ Перекладіть плетінки на деко, накрийте рушником і дайте настоятися ще 30-40 минут.

3. Потім змастіть збитим яйцем, посипте маком, кунжутом. ⁣⁣⠀ Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 20-30 хвилин, до рум’яного кольору. ⁣⁣⠀

4. *Примітка: якщо буде недостатньо 500 г борошна, додайте в кінці ще 50г⠀

Відео рецепт 👇