Різдвяний німецький штоллен

Як смачно зробити Різдвяний німецький штоллен простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Друзі, якщо ви ще не готували цю чудову різдвяну випічку, дуже рекомендую спробувати. У мене простий бездріжджовий рецепт, який вже багато попробрвали і оцінили. Штоллен зазвичай готується заздалегідь і витримується близько 2-х тижнів, а то і більше. Цей Штоллен можна їсти як відразу, так і витримувати. А взагалі Штоллен – різдвяна німецька випічка, своєю формою і білим кольором символізує немовляти Христа загорнутого в пелюшки.

Інгредієнти

Склад (на 2 штоллен):
200 гр вершкового масла
190 гр цукру
2 яйця
200 гр сиру 9%
2 ст/л ванільного цукру
цедра і сік 1 лимона
420-450 гр борошна
10 гр розпушувача
щіпка солі
250-300 гр родзинок, цукатів (можна додати горішки)
50 мл рому або лікеру (можна замінити соком одного апельсина)

Різдвяний німецький штоллен покроковий рецепт

1. Родзинки, цукати замочуємо в ром або лікер (я замочила в соку апельсина). Масло кімнатної температури збиваємо з цукром до кремового стану. Вводимо яйця, продовжуючи збивати. Додаємо перетертий через сито (або подрібнений блендером) сир,ванільний цукор, сік і цедру лимона. Перемішуємо до однорідності миксером.

2. Додаємо просіяне з розпушувачем і дрібкою солі борошно, розмішуємо лопаткою, потім замішуємо на поверхні, присипаної борошном руками. Тісто має бути м’яким і ніжним, не прилипающим до рук. Додаємо замочені сухофрукти (перед додаванням просушити в паперовому рушнику і обваляти в борошні), вимішуємо. Ділимо тісто на 2 части.

3. Кожну розкачуємо в овал, складаємо удвічі, викладаємо на деко з пергаментом і випікаємо в розігрітій до 170 гр духовці близько 40-45 хвилин(якщо почне сильно темніти – накрийте зверху фольгою) Поки штоллен ще теплий, рясно змащуємо його розтопленим вершковим маслом і посипаємо як слід цукровою пудрою. Остиглий штоллен закутуємо в пергамент, потім у фольгу і відправляємо в сухе прохолодне місце до святкування. Може витримуватися 2 тижні

Відео рецепт 👇