Мандаринова панна котта – самий новорічний десерт 🍊🎄 Рецептів такого десерту в інтернеті дуже багато, але я хочу запропонувати свій авторський варіант. Десерт виходить неймовірно смачний! У міру солодкий, ароматний і новорічний! Готуємо Мандаринову панна котту з вершками, йогуртом і білим шоколадом рецепт простий.
Інгредієнти
Для мандаринового шару:
3 мандарина
3-4 шт для фрешу
1 ст. л цукрової пудри
10 г желатину
60 г води
⠀
Для панни котти:
150 р білого шоколаду
300 г вершків 33% жирності
300 г натурального йогурту
300 г мандаринового фрешу
25 г желатину
150 г води
Мандаринова панна котта з вершками, йогуртом і білим шоколадом покроковий рецепт
1. 3 мандарина розрізати впоперек навпіл, ложечкою вийняти м’якоть і зібрати весь сік. ⠀ З інших мандарин віджати сік і додати до м’якоті стільки, щоб вийшло 300 р. ⠀ Желатин замочити в холодній воді. Коли набубнявіє – розтопити в мікрохвильовці. Остудити. ⠀ В мандаринову масу додати цукрову пудру і остиглий желатин.
2. Все перемішати. Вилити у форму і поставити в холодильник для застигання. ⠀ Через пару годин, готуємо вершкову частина. ⠀ Желатин замочити в холодній воді. Коли набубнявіє – розтопити в мікрохвильовці. Остудити. ⠀ Вершки довести до кипіння і вилити на білий шоколад. Через хвилину добре перемішати або пробити блендером. ⠀ Віджати з мандаринів сік. ⠀
3. До шоколаду додати розтоплений желатин, йогурт і мандариновий фреш. ⠀ Добре перемішати до однорідності і вилити на мандариновий шар. ⠀ Поставити в холодильник для застигання. Потім перевернути десерт на тарілку. ⠀ Якщо готувати в склянках або креманках, то виливати шари навпаки: спочатку вершковий, потім мандариновый.
Відео рецепт 👇