Маринуємо асорті помідори, огірки та перець на зиму в 3-літровій банці рецепт простий і швидкий. Мариноване овочеве асорті город на зиму в банках.
Інгредієнти
На одну банку 2-3х літрову
Лист винограду 2шт
Кріп 2 гілочки
Листовий селера на гілочках 2шт
Гострий перець 2-3 і «колечка»
Часник 3-4зубчика (на дволітрову банку) 5-6 на трилітрову банку
Перець горошком чорний 6-8 шт
Помідори до верху (вага не можна вказати, тут треба брати невеликі щільні плоди, їх вага різниться)
Огірки (за вашим смаком і розміром огірочків, краще невеликі, щільні) 3-6шт
Солодкий перець 1 шт
На трилітрові банки:
Сіль 2стл (50г)
Цукор 4 стл (100г)
На дволітрові банки:
Сіль 2 десертні ложки (30г)
Цукор 4 десертні ложки (60г)
Мариноване овочеве асорті город на зиму в банках покроковий рецепт
1. Додати відео : спочатку зелень, перець, потім огірки і зверху помідори. В огірках зробити надріз ножем наскального т в одному місці. Помідори 4-5 рази проткнути зубочисткою. (Можна в самий низ покласти шматочки капусти і кружечки моркви, якщо любите). Гілочку базиліка або кропу зверху і лист винограду, трохи сбоку.
2. Насипати цукор і сіль. Залити окропом. Накрити кришкою. Поставити в каструлю або відро стерилізувати (у мене – 20ти літрова каструля висока). Залити каструлю теплою водою «по плечики банок», після закипання кипятить.
3. Дволітрові – 20 хвилин. Трилітрові – 30 хвилин. Дістаємо по одній банці, вливаємо. 70% оцтову кислоту!
4. У трилітрові банки – столову ложку(20г), у дволітрові – десертну ложку (10г). Закручуємо кришкою відразу банку, як влили оцет, перевертаємо догори дном і під ковдру на ніч , як прохололо, підписуємо рік виготовлення і прибираємо в подвал.
Відео рецепт 👇