Мариновані баклажани фаршировані з морквою і часником

Ця закуска відмінно підійде до м’яса 🥩 Як зробити Мариновані баклажани фаршировані з морквою і часником швидкого приготування простий рецепт.

Інгредієнти

баклажани — 1 кг;
морква — 2 шт.;
часник — 1 головка;
петрушка — невеликий пучок;
перець горошком — 5-6 шт.;
оцет — 3 ст. л.;
сіль — 3 ст. л.;
масло рослинне — 2 ст. л.

Мариновані баклажани фаршировані з морквою і часником покроковий рецепт

1. Баклажан ретельно миємо, обрізаємо кінчик і верхівку. Розрізаємо вздовж не до кінця; В киплячу воду додаємо половину столової ложки солі, опускаємо баклажани і варимо 10-15 хвилин на невеликому вогні. Зливаємо воду і ставимо овочі під гніт на пару годин. Розріз повинен виявитися збоку;
2. Моркву чистимо, натираємо на крупній тертці. З часнику знімаємо піну і рубаємо пластинками, петрушку моєму і шаткуємо; Обсмажуємо моркву на рослинному маслі до м’якості, змішуємо з часником і петрушкою, солимо за вкусу.
3. Фаршируємо баклажани, щільно обв’язуємо ниткою; Варимо маринад: у каструлі кип’ятимо воду, солимо, кидаємо горошини перцю. Відразу після закипання вливаємо оцет, вимикаємо вогонь і кладемо баклажаны.
4. Знову ставимо під гніт, поки маринад не охолоне, і знімаємо каструлю в холодильник на два дні; Дістаємо баклажани, прибираємо нитки і подаємо до столу.