Мариновані баклажани з болгарським перцем і коріандром

Як смачно зробити простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Якщо запитаєте у мене, чому в розпал сезону я готувала з заморожені баклажанів і болгарського перцю @tm4sezona відповім – вони завжди під рукою. У сенсі, в морозильнику. За ними не треба бігти на ринок або в магазин. Досить зробити кілька кроків – і можна готувати. До того ж, вони вже помиті, оброблені і так і просяться в каструлю або сковороду. ⁣⁣⠀

Інгредієнти

баклажани різані -1 упаковка
різаний болгарський перець⁣⁣⠀-1 упаковка ⁣⁣⠀
лук -1 штука⁣⁣⠀
часник – 1/2 головки або за смаком⁣⁣⠀
насіння коріандру – 1/2 ч. л⁣⁣⠀
свіжий коріандр (кінза) – 1 пучок⁣⁣⠀
сіль 1 ст. л + за смаком⁣⁣⠀
оцет – 100 мл⁣⁣⠀
цукор – 1,5 ст. л або за смаком⁣⁣⠀
перець – за смаком⁣⁣⠀
окріп -1/2 склянки ⁣⁣⠀

Мариновані баклажани з болгарським перцем і коріандром покроковий рецепт

1. Баклажани опустити в киплячу воду з 1/2 ст. л солі і 50 гр оцту на 2 хвилини (після повторного закипання). ⁣⁣⠀

2. Цибулю і часник нарізати півкільцями, покласти на розігріту сковороду з рослинним маслом, покласти насіння коріандру, сіль і перець, через 2 хвилини додати нарізаний болгарський перец.

3. Тушкувати 5 хвилин. ⁣⁣⠀ Сіль 1/2 ст. л., цукор, остиглий оцет і окріп змішати. ⁣⁣⠀ Свіжий коріандр (кінза) нарізати.⁣⁣⠀ Все з’єднати, перемішати, прибрати в холодильник на 2-3 години. Можна дольше.

Відео рецепт 👇